میلیا چیست و چگونه درمان می شود؟
میلیا اصطلاحی پزشکی است که به کیستهای کوچک و پر از کراتین گفته میشود که در همه سنین ممکن است ایجاد شود. این کیستها ممکن است به صورت تکی (میلیوم) یا به صورت خوشهای (میلیا) ایجاد شوند. این کیستها بیشتر در نوزادان و در غالب دانه های ریز و سفید رنگی بر روی گونه و اطراف چشم و بینی دیده میشود. بزرگسالان نیز ممکن است در نواحی حساس و ظریفی مانند پلک، به میلیا مبتلا شوند. میلیا حتی ممکن است بر روی بازو و دستها نیز ایجاد شود، به خصوص در افراد مسن تر که دارای پوست آسیب دیده هستند، این مشکل بیشتر دیده میشود. آنها معمولاً حس خارش یا درد ندارند. با این حال، آنها ممکن است برای برخی از افراد ناراحتی ایجاد کنند. میلیای پوستی به طور کلی نیاز به درمان ندارد و در مدت چند هفته تا چند ماه خود به خود بهبود یافته و از بین خواهد رفت؛ اما با روشهایی میتوان این فرآیند را تسریع کرد که در ادامه بیان میگردد.
دکتر لادن ناظمی در اصفهان میتوانند انواع مشکلات و بیماری های پوستی مانند قارچ پوستی را با جدیدترین روشها درمان نمایند. ایشان با استفاده از امکانات به روز و مدرن، به شما در بهبودی و رفع مشکلات پوستی، همچنین زیبای و جوانسازی پوست یاری میرسانند. برای آشنایی با روشهای درمانی مطب دکتر لادن ناظمی یا جهت رزرو نوبت با شمارههای 32240913 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
دلایل ایجاد میلیا
- استفاده طولانی مدت و غیر اصولی از مواد آرایشی بهداشتی نامرغوب، لوسیون های حاوی استروئید و کرم های آرایشی حاوی چربی
- قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید
- آسیب های فیزیکی مانند سوختگی، بریدگی و زخم های تاول دار
- اختلالات خونی تأثیرگذار بر سلول های پوستی
- استفاده از روش های غیر اصولی بازسازی و جوانسازی پوست
- استفاده بیش از اندازه و نامناسب از روش های لیزر درمانی در مراکز نامعتبر
علائم میلیا
میلیا همانطور که گفته شد نوعی بیماری پوستی است که می تواند برجستگی های پوستی سفید یا زرد رنگی را بر سطح پوست ایجاد کند. این برجستگی ها می توانند بدون درد یا خارش پوستی در افراد باشند و هیچ گونه عوارضی را برای افراد در بر نداشته باشند. این کیست پوستی در بیشتر مواقع در اطراف لب، بینی، چشم و پلک ها دیده می شود. این عارضه می تواند در زیبایی افراد تأثیرات منفی بسیاری را در بر داشته باشد. همچنین در نقاط دیگری از پوست نظیر ناحیه تناسلی و اندام های دیگر افراد نیز ممکن است این عارضه را مشاهده کنید.
انواع میلیا
انواع میلیا بر اساس سنی که روی پوست دیده شده اند یا آنچه که باعث گسترش آنها می گردد طبقه بندی می شوند.
- میلیای اولیه از محبوس شدن کراتین در زیر پوست ایجاد می شود. این نوع میلیا بر روی صورت هردو گروه نوزادان و بزرگسالان تشکیل می گردد.
- میلیای ثانویه از نظر شکل و ظاهر همانند میلیای اولیه می باشد؛ ولی علت بروز آن مسدود شدن منافذ پوست بر اثر آسیب های پوستی مثل تاول می باشد.
- میلیای نوزادان
میلیای نوزادان میلیای اولیه محسوب میشود که در نوزادان ایجاد میشود و ظرف چند هفته برطرف میگردد. کیستها معمولاً در صورت، پوست سر و بالای تنه دیده میشوند.
- میلیای اولیه در کودکان بزرگتر و بزرگسالان
کیستها را میتوان در اطراف پلک، پیشانی و دستگاه تناسلی مشاهده کرد. میلیای اولیه ممکن است در چند هفته ناپدید شود یا چند ماه طول بکشد.
-
میلیای نوجوانان
اختلالات ژنتیکی نادر که بر پوست تأثیر میگذارد، میتواند منجر به ایجاد میلیا در نوجوانان شود. این اختلالات میتواند شامل موارد زیر باشد:
- سندرم کارسینوم سلول بازال یا NBCSS: که میتواند منجر به سرطان سلول بازال (BCC) شود.
- Pachyonychia congenital: این وضعیت ممکن است باعث ایجاد ناخنهای ضخیم یا غیرطبیعی شود.
- سندرم گاردنر: این اختلال ژنتیکی نادر ممکن است به مرور منجر به سرطان روده بزرگ شود.
- سندرم Bazex-Dupré-Christol: این سندرم روی رشد مو و توانایی تعریق تأثیر میگذارد.
- میلیا در پلاک
این بیماری معمولاً با اختلالات ژنتیکی یا خود ایمنی پوست مانند لوپوس دیسکوئید یا لیکن پلان همراه است. پلاک میلیا میتواند پلکها، گوشها، گونهها یا فک را تحت تاثیر قرار دهد. قطر کیستها میتواند چندین سانتی متر باشد. این بیماری عمدتاً در زنان میانسال مشاهده میشود؛ اما میتواند در بزرگسالان یا کودکان در هر سنی و هر جنسیتی رخ دهد.
- میلیای فوران چندگانه
این نوع میلیا شامل نواحی خارشدار است که میتواند در صورت، بالای بازوها و تنه ظاهر شود. کیستها اغلب در یک بازه زمانی، از چند هفته تا چند ماه، ظاهر میشوند.
- میلیای آسیب زا
این کیستها در جایی ایجاد میشوند که آسیب به پوست رخ داده است. به عنوان مثال میتوان به سوختگی و بثورات شدید اشاره کرد. کیستها ممکن است تحریک شوند که سبب میشود اطراف آنها قرمز و در مرکز سفید باشند.
- میلیایی که با داروها یا محصولات مرتبط است
استفاده از کرمهای استروئیدی می تواند منجر به ایجاد میلیا در پوست محل کرم شود. با این حال، این عوارض جانبی نادر است. برخی از مواد موجود در محصولات مراقبت از پوست و آرایش میتواند در برخی افراد باعث ایجاد میلیا شود. اگر پوست مستعد میلیا دارید، از مواد زیر اجتناب کنید:
- پارافین مایع
- نفت مایع
- روغن پارافین
- پارافینوم مایع
- مایع نفت
- روغن نفت
اینها همه انواع روغنهای معدنی هستند که ممکن است باعث ایجاد میلیا شوند. لانولین همچنین ممکن است تشکیل میلیا را افزایش دهد.
تشخیص میلیا
زمانی که به پزشک مراجعه میکنید، پوست شما را بررسی میکند تا بر اساس ظاهر کیستها تشخیص دهد که آیا پوست شما میلیا دارد یا خیر. در مواقع نادر پزشک لازم میداند که بیوپسی یا همان نمونه برداری صورت گیرد.
روش های جلوگیری از میلیا
در واقع میلیا در نوزادان هیچگونه روش جلوگیری ندارد و خود به خود از بین می رود؛ اما در بزرگسالان می تواند منجر به ایجاد آسیب های پوستی شود و از این طریق زیبایی آنها را تحت الشعاع قرار دهد. به این منظور برای جلوگیری از ایجاد این عارضه در پوست می توانید نکات زیر را رعایت کنید.
- در صورت امکان از کرم های دارای بافت ضخیم و همراه با ترکیبات روغنی استفاده نکنید.
- هیچ گاه در معرض نور شدید خورشید قرار نگیرید.
- در هفته دو تا سه بار لایه برداری از پوست خود را انجام دهید.
درمان میلیا
هیچ درمانی برای میلیای نوزادان لازم نیست و کیستها در عرض چند هفته از بین خواهند رفت. در کودکان بزرگتر و بزرگسالان ظرف چند ماه از بین میروند. اگر این کیستها باعث ناراحتی شوند، درمانهایی برای از بین بردن آنها وجود دارد که عبارتند از:
- سرما درمانی : نیتروژن مایع میلیا را منجمد و این متداولترین روش حذف آن به شمار میرود.
- سقف زدایی: یک سوزن استریل محتویات کیست را مشخص میکند.
- رتینوئیدهای موضعی: این کرمهای حاوی ویتامین A به لایه برداری پوست کمک میکنند.
- لایه برداری شیمیایی: در این روش اولین لایه پوست کنده و پوست جدید را تحریک به بازسازی خواهد کرد.
- ابلیشن با لیزر: یک لیزر کوچک روی نواحی آسیب دیده متمرکز میشود تا کیستها را از بین ببرد.
- دیاترمی: گرمای شدید کیستها را از بین خواهد برد.
- کورتاژ تخریب: کیستها با جراحی خراشیده و سوزانده میشوند.
شما می توانید برای رفع عدم تقارن صورت در اصفهان با بکارگیری روشهای قرینه سازی صورت بدون جراحی به مطب دکتر لادن ناظمی مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز، از طریق تماس با شماره تلفن های 32240913 و 09336900224 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک ب ، طبقه اول ، واحد 111
تلفن مطب : 32240913 - 031
موبایل مطب : 09336900224
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تعریف انواع زائده های پوستی
تاریخ انتشار : 1397-09-17تاریخ بروز رسانی : 1399-10-13 -
زانتلاسما چیست و چگونه درمان می شود؟
تاریخ انتشار : 1401-11-22تاریخ بروز رسانی : 1401-12-04 -
بیماری لوپوس چیست و چه علائمی دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-05-31تاریخ بروز رسانی : 1401-06-01 -
بیماری پیسی چیست چه علائمی دارد و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-03-09تاریخ بروز رسانی : 1401-03-16 -
قارچ های پوستی چیست و چگونه ایجاد میشود؟
تاریخ انتشار : 1401-03-31تاریخ بروز رسانی : 1401-04-01
نظرات کاربران درباره این مطلب :جعفری [ 1402-08-28 ]
سلام خانم دکتر اطراف چشم های من پر از دانه های میلی هست که روز ب روز بیشتر میشن و نمیدونم باید چکار کنم یکی دو بار لیزر انجام دادم ولی دوباره برگشت
جعفری [ 1402-08-28 ]
سلام خانم دکتر اطراف چشم های من پر از دانه های میلی هست که روز ب روز بیشتر میشن و نمیدونم باید چکار کنم یکی دو بار لیزر انجام دادم ولی دوباره برگشت
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .